Pečené banány s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 92.8 mg
 - Draslík 506 mg
 - Vláknina 15008 mg
 - Vitamín A 15008 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme.
 - 
                                3
Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme.