Bramborová polévka s masovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1353 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 195.2 mg
 - Draslík 1343.8 mg
 - Vláknina 15892.5 mg
 - Vitamín A 15892.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.