Rybí filé s bramborovými chipsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 976 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 955.8 mg
 - Vláknina 13585 mg
 - Vitamín A 13585 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rybí filé osolíme, opepříme, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Parmezán nastrouháme, citron rozkrájíme na osminky.
 - 
                                2
Dva plechy potáhneme papírem na pečení, z bílků vyšleháme polotekutý sníh a brambory v něm namočíme, vyskládáme na jeden plech, vložíme do vyhřáté truby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. V polovině pečení brambory obrátíme.
 - 
                                3
Rybí filé vyskládáme na druhý plech, v misce smícháme strouhanku, petrželku, pažitku, Parmezán, směsí posypeme filé. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby nad brambory. Pečeme asi 15 minut.
 - 
                                4
Filé s bramborami upravíme na talíře a doplníme osminkami citronu.