Hrušky pečené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 157.6 mg
 - Vláknina 9360 mg
 - Vitamín A 9360 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy a vykrojíme jádřince.
 - 
                                2
V zapékací míse rozehřejeme máslo, položíme na ně vrstvu hrušek podlijeme 3 lžícemi vody a posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Dusíme 5-10 minut, až hrušky změknou.
 - 
                                3
Měkké hrušky přelijeme smetanou a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme horké.