Zadělávané topinambury
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 135.6 mg
 - Draslík 11.2 mg
 - Vláknina 24240.2 mg
 - Vitamín A 24240.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané topinambury uvaříme téměř do měkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a svaříme na hustou, hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Před podáváním přidáme do omáčky smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec vložíme uvařené topinambury a necháme krátce podusit.