Plněný lilek s volským okem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 497.5 mg
 - Draslík 1351 mg
 - Vláknina 25166.8 mg
 - Vitamín A 25166.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky řádně omyjeme, nařízneme mřížku na slupku, řádně osolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté je omyjeme pod tekoucí vodou, vymačkáme tekutinu a řeznou stranou dolů je vyskládáme do pekáče vyloženého alobalem. Vložíme do trouby předehřáté na 200° C a pečeme 20 minut.
 - 
                                2
Mezitím dáme stranou dvě rajčata, zbylá spaříme, zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
V kastrolu rozehřejeme čtyři lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme nakrájená rajčata a nasekané bylinky. Dle chuti osolíme, opepříme a zprudka dusíme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Z upečených lilků vydlabeme dužninu tak, že vzniknou "lodičky". Dužninu spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rozdušeným rajčatům. Touto směsí lilky naplníme, posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme na 12 minut zapéct do trouby.
 - 
                                5
Na zbylém oleji připravíme z vajec volská oka. Položíme je na zapečené lilky, osolíme, opepříme a obložíme nakrájenými rajčaty, která jsme dali stranou.
 - 
                                6
Vše ozdobíme lístky bazalky a ještě teplé servírujeme.