Dušená kapusta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 703.8 mg
 - Vláknina 9689.8 mg
 - Vitamín A 9689.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 156.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kapustu rozdělíme na čtvrtky a krátce povaříme bez pokličky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na sádle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a také na nudličky rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme, opepříme a společně podusíme, během dušení pokrm mírně osladíme.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k pečením nebo k vařenému hovězímu masu.