Zeleninový salát s tuňákem
Suroviny
- 170 g Tuňák v oleji
 - 50 g Olivy černé
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 80 ml Olej olivový
 - 20 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brambory
 - 2 ks Fazolové lusky zelené
 - 4 ks Rajčata
 - 6 ks Ančovičky konzervované
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 2888 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 249 mg
 - Draslík 1164.2 mg
 - Vláknina 12064.5 mg
 - Vitamín A 12064.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 11.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vaříme asi dvacet minut ve slané vodě, slijeme je a nakrájíme na kostky. Povaříme asi deset minut vajíčka a pět minut fazolové lusky zvlášť, obojí ve slané vodě, poté lusky rozpůlíme, vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Rajčata vaříme asi třicet sekund ve vařící vodě, poté je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
 - 
                                2
V misce smícháme oleje, ocet a koření, směs nalijeme do mísy k bramborám, luskům, vajíčkám, rajčatům, tuňáku, olivám a ančovičkám. Vše pečlivě promícháme.