Lilková janija
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 858.7 mg
 - Vláknina 22521 mg
 - Vitamín A 22521 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky oloupeme, pokrájíme na větší kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".
 - 
                                2
Omytá oloupaná rajčata pokrájíme na kostky.
 - 
                                3
Po půl hodině lilky opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
 - 
                                4
Lilek obalíme v mouce a restujeme v zapékací míse na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                5
Lilek dáme stranou a na tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, lilky vrátíme zpět, přidáme rajčata s rozmačkaným česnekem, sůl, citronovou šťávu, bobkové listy, vše promícháme, přilijeme horkou vodu, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do předehřáté trouby.
 - 
                                6
Pečeme při 175 °C tak dlouho, až je zelenina měkká a šťáva je dostatečně hustá.
 - 
                                7
Lilkovou janiju podáváme s drobně nakrájenou petrželkou.