Treska na marinádě s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 97087 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 277.6 mg
 - Draslík 1316 mg
 - Vláknina 6835 mg
 - Vitamín A 6835 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, 40 ml olivového oleje a 20 ml citronové šťávy. V této směsi marinujeme asi hodinu čtyři filety z tresky.
 - 
                                2
Mezitím smícháme bazalku, lžíci oleje, jeden prolisovaný stroužek česneku, dva žloutky a 15 ml citronové šťávy. Při mixování přilíváme zbytek oleje. Směs okořeníme podle chuti a vmícháme trochu vody.
 - 
                                3
Filety grilujeme na grilu asi tři minuty z obou stran a podáváme je s bramborami a žloutkovou směsí.