Matjesový salát se štěrbákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 766 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 936.9 mg
 - Vláknina 13892.5 mg
 - Vitamín A 13892.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy štěrbáku nakrájíme na proužky. Vařené brambory oloupeme a matjesy nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli na kroužky a vše promícháme se štěrbákem. Z octa, cukru a oleje vymícháme zálivku, salát přelijeme a necháme asi 30 minut proležet.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, nadrobno neseným koprem a salát krátce před podáváním takto ochucenou smetanou přelijeme.