Espresso granita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 86.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.
 - 
                                2
V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.
 - 
                                3
Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.
 - 
                                5
Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.