Šafránová omáčka k tuňákovi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 96.7 mg
 - Draslík 521 mg
 - Vláknina 2382.5 mg
 - Vitamín A 2382.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme.
 - 
                                2
Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy.
 - 
                                3
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou.