Salát z rajčat a banánů
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 5 g Cukr krupice
 - 150 g Maracuja
 - 5 g Kmín římský
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Banány
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 744.2 mg
 - Vláknina 18254.5 mg
 - Vitamín A 18254.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.7 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme a našikmo nakrájíme na plátky. Ihned pokapeme citronovou šťávou. Rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Přidáme k banánům. Umícháme krém z rozmixované maracuji a oleje, ochutíme zázvorem, solí, octem, cayenským pepřem, špetkou kmínu, kari a cukrem. Otrháme lístky koriandru nebo petržele. Salát přelijeme dresinkem a posypeme zelenými bylinkami.