Kapr se žloutkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 504.9 mg
 - Draslík 1030.6 mg
 - Vláknina 2289 mg
 - Vitamín A 2289 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka.
 - 
                                2
Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.