Zdravé řízečky po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej stolní
  • 4 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 1174 mg
  • Vláknina 22293.7 mg
  • Vitamín A 22293.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme celer a mrkev, nakrájíme na kolečka. Povaříme mírně v osolené vodě. Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Zeleninu osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance.

  • 3

    Řízečky osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu