Fazolové kari
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 25 g Zázvor celý
 - 3 g Pepř cayenský
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 5 g Koriandr mletý
 - 600 g Fazole bílé sterilované
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 2 ks Chilli paprička
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 644 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1089.2 mg
 - Vláknina 19315 mg
 - Vitamín A 19315 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.
 - 
                                2
Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.
 - 
                                3
Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.