Toro huevo
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 500 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 130 g Paprika zelená
 - 15 g Koriandr čerstvý
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 542.3 mg
 - Vláknina 5875 mg
 - Vitamín A 5875 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.
 - 
                                2
Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.
 - 
                                3
Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
 - 
                                4
Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.