Zeleninová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 240 g
 - Sodík 1334 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1450.6 mg
 - Vláknina 26744.8 mg
 - Vitamín A 26744.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 182.9 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli, pokrájený pórek a česnek.
 - 
                                2
Až cibulka zhnědne, přidáme květák, brokolici, mrkev a celer, podlijeme vodou a za občasného míchání 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 20 minut.
 - 
                                4
Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře a před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.