Turecký kebab
Suroviny
- 425 g Cizrna konzervovaná
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Citrony
 - 8 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 dl Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2.18 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 10.7 mg
 - Draslík 841 mg
 - Vláknina 20861.6 mg
 - Vitamín A 20861.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
 - 
                                2
Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
 - 
                                4
Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
 - 
                                5
Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.