Provensálský chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 556 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 280.4 mg
 - Vláknina 8710 mg
 - Vitamín A 8710 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.
 - 
                                3
Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.
 - 
                                4
Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.