Se zeleninou garnáti
Suroviny
- 225 g Sójové výhonky
 - 200 g Shiitake houby
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 20 ks Garnát obecný
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 10.3 mg
 - Draslík 535.9 mg
 - Vláknina 4552 mg
 - Vitamín A 4552 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.
 - 
                                4
Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.