Španělská papriková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 142.6 mg
 - Vláknina 2590 mg
 - Vitamín A 2590 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené papriky krátce opečeme nasucho na teflonové pánvi po všech stranách. Oloupeme je a zbavíme semínek.
 - 
                                2
Paprikovou dužinu v misce jemně rozetřeme lžící. Přidáme česnek utřený se solí a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej.
 - 
                                3
Omáčku podáváme studenou k různě upravenému masu.