Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 242 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 146.2 mg
 - Draslík 486.5 mg
 - Vláknina 18871 mg
 - Vitamín A 18871 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1244.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody.
 - 
                                2
Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme.
 - 
                                3
Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut.