Treska s pórkem a kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 1756.1 mg
 - Vláknina 15071.5 mg
 - Vitamín A 15071.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.8 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.