Pečená treska s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 500 g Treska skvrnitá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 1733.1 mg
  • Vláknina 14344.5 mg
  • Vitamín A 14344.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.8 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme.

  • 3

    Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

  • 4

    Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska.

Komentáře k receptu