Pečené věžičky z lososa a mozzarelly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Créme fraiche
  • 250 g Mozzarella
  • 150 g Cibulka jarní
  • 700 g Losos - filety
  • 60 g Salát kadeřavý
  • 500 g Okurka salátová
  • 80 ml Olej olivový
  • 600 ml Voda pitná
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 243.1 mg
  • Draslík 1022.2 mg
  • Vláknina 4315.3 mg
  • Vitamín A 4315.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky, opraný a okapaný listový salát natrháme na kousky.

  • 2

    Lososové filety bez kůže nakrájíme na 12 dvoucentimetrových plátků. Rajčata opláchneme a nakrájíme na 8 plátků, mozarellu necháme okapat a nakrájíme na 12 plátků. Očištěné cibulky nakrájíme na proužky, zpěníme na 40 g másla dorůžova, osolíme a opepříme.

  • 3

    Plech vytřeme olivovým olejem a vrstvíme na něj postupně lososa, mozarellu, rajče, cibulku a lososa. Ze surovin utvoříme věžičky, zakapeme zbylým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obložíme tenkými plátky zbylého másla. Věžičky pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 15 minut.

  • 4

    Před dokončením na oleji osmažíme po obou stranách garnáty, které jsme zhruba 5 minut vařili. Usmažené garnáty osolíme a opepříme.

  • 5

    Na talíř klademe zeleninu, přelijeme créme fraiche, které jsme rozšlehali, na zeleninu naaranžujeme lososovou věžičku a přidáme okapané garnáty.

Komentáře k receptu