Vaudské brambory s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 1611 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 1601.8 mg
 - Vláknina 24439.5 mg
 - Vitamín A 24439.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé