Kapr se studenou omáčkou
Suroviny
- 850 g Kapr obecný
 - 40 g Cukr krupice
 - 80 g Majonéza
 - 120 g Houby nakládané
 - 90 ml Ocet kvasný lihový
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 6 ks Nové koření celé
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 579 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 140.3 mg
 - Draslík 976.1 mg
 - Vláknina 3633.6 mg
 - Vitamín A 3633.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.
 - 
                                3
V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.
 - 
                                4
Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.