Nákyp s květákem a brokolicí
Suroviny
- 600 g Brokolice
 - 500 g Květák
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 70 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 70 g Sýr Čedar
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 6 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 53 mg
 - Draslík 972.3 mg
 - Vláknina 14431 mg
 - Vitamín A 14431 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 200.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme, z chilli papriček odstraníme semínka a papričky nakrájíme nadrobno, ementál i čedar nastrouháme a promícháme se strouhankou.
 - 
                                2
Na oleji s máslem zpěníme chilli papričku s česnekem, vmícháme květák a brokolici, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí zhruba 6 minut. Během dušení zeleninu mícháme, na závěr přimícháme kapary. Zeleninovou směs narovnáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, posypeme sýry se strouhankou a v předehřáté troubě zapékáme, až sýr zezlátne.