Salát ze špenátu a ředkviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 37.9 mg
 - Draslík 1365.4 mg
 - Vláknina 10104 mg
 - Vitamín A 10104 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.9 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme.
 - 
                                2
Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami.
 - 
                                3
Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme.