Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 782.9 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
 - 
                                3
Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
 - 
                                4
V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
 - 
                                5
Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.