Dušený losos s avokádem a koriandrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Šalotka
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 8 g Koriandr mletý
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Avokádo
  • 400 g Losos - filety
  • 400 g Rajčata Cherry
  • 80 g Pampeliškové listy
  • 12 g Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 1494.3 mg
  • Vláknina 18268.5 mg
  • Vitamín A 18268.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.

Komentáře k receptu