Bramborový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 285.3 mg
 - Draslík 1135.3 mg
 - Vláknina 12933.2 mg
 - Vitamín A 12933.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 85.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.
 - 
                                2
Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.
 - 
                                3
Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.
 - 
                                4
Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.