Kuřecí maso s houbami
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 280 ml Vývar drůbeží
 - 280 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 12 ks Houby sušené
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Rýžový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 3276.7 mg
 - Vláknina 15223.3 mg
 - Vitamín A 15223.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
 - 
                                3
Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
 - 
                                4
Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
 - 
                                5
Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
 - 
                                6
Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.