Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 979 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 53.7 mg
 - Draslík 231.2 mg
 - Vláknina 1157.2 mg
 - Vitamín A 1157.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.
 - 
                                2
Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.
 - 
                                5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.