Kořeněná slepičí polévka s nudličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 195.5 mg
 - Draslík 404.7 mg
 - Vláknina 929.7 mg
 - Vitamín A 929.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                3
Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut.
 - 
                                4
Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku.