Babiččiny domácí nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 19.4 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ní důlek a rozklepneme 3 vajíčka. Jen z mouky a vajec vypracujeme (nejdříve pomocí vidličky a potom rukama) polotuhé hladké těsto, které rozdělíme na 3 části.
 - 
                                2
Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm vysokou. Vyválené díly přeneseme na utěrky a necháme proschnout.
 - 
                                3
Zvlášť každý polosuchý plát (nesmí se nám lámat) nožem nakrájíme na stejné díly široké přibližně 5-6 cm, poskládáme je na sebe a velmi ostrým nožem nakrájíme tenké nudličky, které dáme znovu proschnout.
 - 
                                4
Nudle použijeme hned jako zavářku do polévky, zavaříme je až nakonec a vaříme 2-4 minuty.
 - 
                                5
Když nudle necháme dobře na vzduchu vyschnout (několik hodin), odložíme je do sklenice a uzavřeme víčkem. Máme je takto připravené pro další použití.