Krevety s rajčaty, bazalkou a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4486 kcal
 - Sacharidy 305 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 4298 mg
 - Bílkoviny 1210 g
 - Uhlovodany 155 g
 - Cholesterol 5250 mg
 - Draslík 4675.2 mg
 - Vláknina 78972 mg
 - Vitamín A 78972 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupeme a propereme fazole, nasypeme je do hrnce se 2 litry studené vody, přidáme šalvěj, 2 neoloupané stroužky česneku a
 - 
                                2
1 lžíci olivového oleje. Všechno necháme při mírné teplotě 50 minut vařit a potom fazole scedíme.
 - 
                                3
Očistíme krevety a povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě. Scedíme, vyloupeme a odstraníme z černé střívko.
 - 
                                4
Dáme krevety a uvařené fazole na servírovací mísu, přidáme omytá a na kostičky pokrájená rajčata, bazalkové listy, sůl, pepř a zbývající olej. Vše promícháme a podáváme na malých talířích.