Dva bochníky chleba s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 141 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1522 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 141 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 823.9 mg
 - Vláknina 21102.4 mg
 - Vitamín A 21102.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.
 - 
                                2
Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.
 - 
                                3
Bochánky pečeme čtyřicet minut.