Světlá polévka z kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 947.8 mg
 - Vláknina 28925 mg
 - Vitamín A 28925 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti opereme pod tekoucí vodou, nasekáme je na kousky a vložíme do vařící vody. Necháme jednou přejít varem, vodu slijeme, kosti znovu propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do 2 litrů studené vody. Kosti vaříme spolu s omytou a očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a pepřem.
 - 
                                2
Nakonec mírně osolíme a necháme přejít varem. Polévku vaříme na mírném ohni 2 hodiny.