Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 995 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 113.6 mg
 - Vláknina 8801 mg
 - Vitamín A 8801 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 13.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo.
 - 
                                2
Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře.
 - 
                                3
Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme.