Barkus - bramboráky z Mokřavy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1173.1 mg
 - Vláknina 16634.5 mg
 - Vitamín A 16634.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a necháme asi 5 minut odstát. Pak z nich odlijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim krupici, hodně majoránky a kmínu, pepř, vejce, česnek a sůl podle chuti.
 - 
                                2
Vypracujeme polotuhé těsto. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabereme malou naběračkou a pokládáme na olej. Stěrkou těsto rozetřeme na placku a smažíme dozlatova z každé strany.
 - 
                                3
Takto usmažíme všechny placky. Podáváme je horké, i jako hlavní jídlo.