Jehněčí medailonky
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 15 g Tymián čerstvý
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 10 g Pomerančová kůra
 - 15 g Rozmarýn čerstvý
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 250 g Ledvinky jehněčí
 - 40 ml Pomerančová šťáva
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 677 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 293.1 mg
 - Draslík 677 mg
 - Vláknina 4665 mg
 - Vitamín A 4665 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, drcený česnek, tymián, rozmarýn, podle chuti sůl a pepř. Do marinády vložíme maso nakrájené na medailonky, několikrát je obrátíme, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z marinády, ale uchováme ji. Doprostřed každého medailonku položíme kousek ledvinky. Maso umístíme 10 cm pod horký gril a 7 minut je z každé strany doměkka grilujeme.
 - 
                                3
Zatím přecedíme marinádu do hrnce, přivedeme k varu a několik minut zvolna vaříme, až začne připomínat sirup. Ochutnáme, dokořeníme, medailonky šťávou polijeme, ozdobíme tymiánem a rozmarýnem.