Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 750 g Jehněčí maso
  • 100 g Rukola
  • 150 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 1304.6 mg
  • Vláknina 12742.2 mg
  • Vitamín A 12742.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1787.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a i se slupkou rozčtvrtíme, naskládáme na plech, pokapeme 1 lžící oleje, osolíme a opepříme. Z masa vytvoříme medailonky, které nařízneme tak, aby nám vznikla kapsa, kterou naplníme rajčaty, česnekem a kousky rukoly.

  • 2

    Brambory dáme péct na 20 minut při 250°C. Maso osmažíme na zbylém oleji po dobu 3 minut z každé strany. Usmažené medailonky servírujeme s pečenými bramborami a zbytkem rukoly.

Komentáře k receptu