Kari voňavé
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 420.3 mg
 - Vláknina 12457.2 mg
 - Vitamín A 12457.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli na plátky a smažíme cca 8 minut. Přidáme mletý zázvor, kmín, koriandr, rozetřený česnek, mleté chilli, pokrájené chilli papričky a smažíme 2 minuty. Přilijeme do pánve vodu a promícháme.
 - 
                                2
Brambory nakrájíme na plátky, přidáme je do pánve s cizrnou, a pod pokličkou dusíme 7 minut. Přilijeme do omáčky citronovou šťávu a zamícháme.
 - 
                                3
Cizrnové kari přendáme na talíře a okamžitě podáváme.