Zapečené brambory s uzeným masem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1467.3 mg
 - Vláknina 19039.8 mg
 - Vitamín A 19039.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory pláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Uzené maso pokrájíme na kousky, smícháme v míse s růžičkami brokolice. Vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Vetší zapékací mísu vymastíme, dno a boční strany vyložíme plátky brambor. Poté vsypeme část směsi brokolice a masa, mírně osolíme, opepříme. Umístíme další vrstvu bramborových plátků, na ně zase klademe květák s masem, tímto způsobem pokračujeme až do vyčerpání surovin. Horní vrstvu budou tvořit brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci.
 - 
                                3
Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, až budou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.