Gazpacho Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 189.3 mg
 - Vláknina 2325.2 mg
 - Vitamín A 2325.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané salátové okurky, cibuli, červené papriky a česnek pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu zeleniny, cibule a všechen česnek zalijeme bílým vinným octem, osolíme a dobře rozmixujeme.
 - 
                                2
Rozmačkáme zralá sladká rajčata, bílý chléb pokrájíme na kostky, vše smícháme, zalijeme červeným vínem Rioja a necháme 20 minut odstát, až chléb změkne.
 - 
                                3
Chléb s rajčaty a vínem pak rozmixujeme a přecedíme na mixovanou zeleninu. Polévku dáme dobře vychladit a rozdělíme na vychlazené talíře.
 - 
                                4
Servírujeme ledové, druhou polovinu okurek, paprik a cibule vyskládáme odděleně na širokých okrajích talířů.