Salát z čekanky a grapefruitu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 795.8 mg
 - Vláknina 21397.5 mg
 - Vitamín A 21397.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147.5 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku natrháme na kousky, omyjeme je a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Grapefruit oloupeme, bílou slupku odstraníme a rozebereme ho na dílky a ty rozkrájíme. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.
 - 
                                3
Mandle oloupeme a rozkrájíme na lupínky, které prudce osmažíme v rozpálené pánvi bez tuku.ˇ
 - 
                                4
Pomerančovou šťávu metlou v misce důkladně smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
V míse smícháme natrhané listy čekanky s nakrájeným grapefruitem, pokapeme připravenu marinádou, posypeme osmaženými mandlemi a podáváme.