Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1245 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 735.3 mg
 - Vláknina 6662.5 mg
 - Vitamín A 6662.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.
 - 
                                2
Polévku rozdělíme do misek a podáváme.